Pedicure behandelingen

Tips voor de verzorging van uw voeten en striktips

 • Luister naar uw voeten

  Natuurlijk bent u niet blij met pijnlijke voeten. Daar wilt u zo snel mogelijk weer van af. De meeste voetproblemen zijn gelukkig op te lossen. Uw pedicure kan daar uiteraard in helpen.

 • Uw voeten wassen

  Wanneer u uw voeten wast doet u dat wellicht met zeep. Maar doe dat niet te vaak. Meestal is gewoon warm water al voldoende. Zeep laat uw voeten meestal wat uitdrogen. Ook te lang in het water kan er voor zorgen dat de huid uitdroogt. Na het wassen uiteraard goed met een droge doek (vooral tussen de tenen) drogen. Laat ze dan ook nog even uitademen voordat de sokken weer aan gaan.

 • Gebruik een vochtregulerende crème

  Elke voet reageert op de sokken en in hoeverre de voet zich prettig voelt in het schoeisel. Daarom is het aan te raden een crème te gebruiken die het vocht in uw voet reguleert. Voor elk huidtype een eigen crème. Vraag aan uw pedicure wat u zou kunnen gebruiken.

 • Voorkom ingegroeide teennagels

  Een ingroeiende teennagel is niet alleen vervelend maar kan ook leiden tot hevige klachten. Dus is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen. Ingroeiende teennagels ontstaan vaak door:

  - Druk door slecht zittende schoenen;
  - Het verkeerd of te kort knippen van de nagels;
  - Een te zachte nagelomgeving door een te vochtige voetomgeving.

 • Nagels knippen

  Goed knippen is natuurlijk belangrijk. Knip bij voorkeur recht af en vijl de hoekjes een beetje bij. Wat vaak gebeurt is dat de nagelhoek te kort wordt geknipt zodat deze kan ingroeien.

 • Laat kloofjes behandelen

  Wanneer de huid minder elastisch wordt (bijvoorbeeld door eeltvorming) bestaat de kans dat de huid barst of splijt. We noemen dat een kloof. Meestal komen deze voor aan de hiel en vooral bij een te droge huid. Eén keer per week zelf behandelen met puimsteen en een voetencrème gebruiken maakt de kans op kloven een stuk kleiner.

 • Koop goede schoenen

  Een goede schoen moet uiteraard passen en vooral niet knellen. Koop uw schoenen dus bij voorkeur wat later op de dag. Uw voeten zijn dan al iets gezwollen en u voorkomt knellende schoenen aan het begin van de dag. Let niet alleen op de schoenmaat met betrekking tot lengte maar denk vooral ook aan de breedte van uw voet. Wanneer u brede voeten hebt vraag dan naar een breedtemaat. Het kan ook zijn dat de hoogte van uw wreef niet ‘gemiddeld’ is. Een goede pasvorm is belangrijk. Moeilijke voeten bestaan niet. Er zijn echt schoenwinkels die ook breedtematen verkopen.

Gun uzelf een pedicure behandeling

Uw voeten zullen er blij mee zijn

Striktips

tips-veterstrik-methode

Leuk dat u mijn website bezoekt.
Helaas heb ik voor nieuwe cliënten of éénmalige behandelingen tot eind augustus geen ruimte.

Dank u voor uw begrip!
Ellen Voss

Scroll naar boven